background
Eigen werk - Mixed Media 3D Natuurlijke materialen (5).jpg
Eigen werk - Mixed Media 3D Natuurlijke materialen (7).jpg
Eigen werk - Mixed Media 3D Natuurlijke materialen (8).jpg
Details Mixed Media - Sjablonen en stempels (2)-1.jpg
Details Mixed Media Textuur (1)-1.jpg
Details Mixed Media Textuur (2)-1.jpg

CARLA BOOGAARD


"Creativiteit moet een

feestje zijn"

Na 35 jaar als leerkracht in het basisonderwijs te hebben gewerkt, heb ik eind 2018 de sprong in het diepe gewaagd door voor mijzelf te beginnen en van mijn hobby mijn werk te maken.

Als kind was ik al in de weer met potloden, krijt en verf, geboeid en geïnspireerd door de natuur om mij heen. Rond 2009 ben ik het tekenen en schilderen serieuzer op gaan pakken en heb ik verschillende cursussen en masterclasses realistisch wildlife schilderen gevolgd bij een aantal Nederlandse kunstenaars.

In eerste instantie waren mijn schilderijen realistisch, tot ik het werken in mixed media ontdekte en er een wereld aan mogelijkheden voor mij open ging. Heerlijk om het “perfectionisme” dat me toch wel belemmerde toen ik voornamelijk realistisch schilderde los te kunnen laten en me eindeloos te kunnen uitleven op alle technieken en materialen die mixed media biedt.

Voor mij staat het “plezier hebben in schilderen” voorop.

Creativiteit moet een feestje zijn, een activiteit waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. Het proces -de reis ernaartoe- is voor mij dan ook belangrijker dan het eindproduct. Ik schilder graag in acryl, omdat je hierin lekker snel kunt werken, heel makkelijk kunt corrigeren en omdat het een fijne basis is voor mixed media.

En omdat het onderwijs toch nog steeds in mijn bloed zit, vind ik het heerlijk om mijn kennis en inspiratie met anderen te mogen delen tijdens workshops en cursussen.