NIKKI VAN

VEENENDAAL


"Creatieve vrijheid"

Ik ben Nikki. Ik ben net de 30 gepasseerd en ik ben getrouwd met Bart. Samen wonen we in Leidsche Rijn, Utrecht. Ik ben altijd al heel creatief geweest en met name schilderen doe ik graag. Ik heb een lange tijd voor de klas gestaan en ik kon daarin gelukkig veel van mijn creativiteit kwijt. Toch besloot ik meer te willen doen met mijn schildertalent en zo ontstond 'Workshop of Art'.

Ik geef schilderworkshops aan kinderen en volwassenen. Daarnaast maak ik schilderijen en muurschilderingen en ik geef creatieve lessen op scholen en BSO's. Lekker afwisselend dus.

Ik volg ook zelf nog schilderworkshops en -cursussen om mezelf te blijven ontwikkelen en dat inspireert me om thuis ook te blijven creƫren. Zo kwam ik hier bij de Oude Werf terecht. Ik volgde zelf meerdere cursussen bij Carla en hoorde toen dat er nog iemand gezocht werd om hier schilderlessen aan kinderen te geven. Dat leek me hartstikke leuk om te doen!

In mijn lessen/workshops vind ik het belangrijk dat er creatieve vrijheid is en dat ieder een eigen draai kan geven aan zijn/haar werk. Dankzij mijn jaren in het onderwijs weet ik goed in te schatten wat de 'instructiebehoefte' is van ieder kind en ik pas mijn mate van hulp en ondersteuning daarop aan.